هر چند بیانیه کاخ سفید به لگدزدن به برجام با سواستفاده از ضعف های حقوقی آن عادت دارد اما صحبتی از ناموفق بودن این توافقنامه در مقابله با برنامه صلح آمیز هسته ای ایران نمیکنه بلکه درصدد است تا از برجام پلی برای دست یافتن به سایر امتیازات در حوزه های سیاسی و نظامی و منظقه ای دست یابد.
گروه بین الملل- رجانیوز: برجام آنقدر برای آمریکایی ها شیرین به نظر رسیده که ترامپ را به ذوق آورده تا زیاده خواهی از ایران را ادامه دهد. او نه تنها دیروز 14 شخصیت حقیقی و حقوقی ایران را به لیست تحریم ها اضافه کرد که در شروط چهارگانه خود از افزایش محدودیت های برجام و همیشگی و مادام العمر شدن آن خبر داد.
به گزارش رجانیوز؛ دیگر صحبت از کاهش ذخایر اورانیوم ایران، برچیده شدن تاسیسات هسته و سانتریفیوژها و یا خطرناک بودن راکتور اراک نیست، چرا که آنها قبلا در توافق موسوم به برجام از بین رفته اند. همانگونه که پیش بینی شده بود آمریکایی ها بعد از پیروزی های بدست آمده خود در سند برجام، پیروزمندانه به فتح سنگر بعدی در زمینه حقوق بشر و سلاح های موشکی ایران فکر می کنند.
رئیس جمهور آمریکا در بیانیه دیروز خود «دیوانه بازی نمایشی» اش را ادامه داد تا خود و دولتش را به عنوان افرادی پیش بینی ناپذیر و خطرناک معرفی کند. او که قبلا به هم پیمانان و دوستان خود توصیه کرده بود او را دیوانه معرفی کنند وتا بتوانند از کشورهای دیگر امتیاز بگیرند در این بیانیه می گوید: «علیرغم تمایل قوی که به خارج کردن آمریکا از توافق هستهای ایران دارد هنوز این کار را انجام ندادهاست.»
ترامپ میگوید ادامه برجام در دو صورت امکان پذیر است: «من دو مسیر را برای ادامه ترسیم کردهام: یا نقائص فاجعهبار برجام را اصلاح کنید یا آمریکا از آن خارج میشود.»
ترامپ که هم برجام و محدودیت های آن را می خواهد و هم درصدد افزایش محدودیت ها و فشارها علیه کشورمان است، در شروط خود از ایران اجازه بازرسی از تاسیسات نظامی، مادام العمر شدن محدودیت های برجام و حتی مذاکرات موشکی ایران را خواسته است. هر چند بیانیه کاخ سفید به لگدزدن به برجام با سواستفاده از ضعف های حقوقی آن عادت دارد اما صحبتی از ناموفق بودن این توافقنامه در مقابله با برنامه صلح آمیز هسته ای ایران نمیکنه بلکه درصدد است تا از برجام پلی برای دست یافتن به سایر امتیازات در حوزه های سیاسی و نظامی و منظقه ای دست یابد.
قبلا اندیشکده های آمریکایی به این راهبرد آمریکا اشاره کرده بودند.
سه روز قبل از اعلام این بیانیه کاخ سفید دنیس راس کارشناس اندیشکده واشنگتون «ریچارد گلدبرگ» کارشناس اندیشکده ضدایرانی «بنیاد دفاع از دموکراسی» یادداشت مشترکی را نوشته و توصیه هایی را در همین خصوص به ترامپ کردند.
آنها با اشاره به اقدامات ریگان علیه شوروی و تواقق های مداوم محدودیت تسلیحاتی برای این کشور گفتند: «پرزیدنت ترامپ می تواند ایران را تحریم کند در حالی که برجام هم پا برجا باشد. تاریخ(اقدامات ریگان در قبال شوروی) نشان داده که این کار شدنی است»
در راستای همین راهبرد، آنها «یک مسیر میانه» بین لغو و حفظ برجام را پیشنهاد دادند که ترامپ می تواند برخی از نهادها و افرادی را که بر اساس برجام از فهرست تحریم خارج شدهاند، به بهانههای دیگر (اعمال تحریمهای مرتبط با نقض حقوق بشر، تروریسم و برنامه موشکی) تحریم کند.
وال استریت ژورنال هم قبلا در مطلبی خواستار برخورد با ایران همچون برخورد با شوروی شده بود.
این روزنامه آمریکایی راه رسیدن به هدف اصلی یعنی نابودی نظام ایران را سیاست های ریگان در قبال شوروی معرفی کرده و می گوید باید مانند ریگان جنگ اقتصادی، حمایت از نیروهای نیابتی و مخالفان آن و اقامات تهاجمی علیه مشروعیت ایدئولوژیک را در دستور کار قرار داد.
وال استریت ژورنال می نویسد: دولت ترامپ باید به ایران بفهماند که میان توافقی جدید و کمپین فشار بی امان آمریکایی، یک گزینه را انتخاب کند.
دولت ترامپ که برجام هسته ای و محدودیت های فراوان برای صنعت هسته ایران را قدم اول برای تسلیم شدن در قبال زورگویی های خود در دیگر مولفه های قدرت همچون موشکی در نظر گرفته است، سعی دارد با فشار بیشتر و تهدیدات خود امتیازات بیشتری را از ایران بگیرد و از طریق تحریم ها و برجام های دیگر ایران را به بازیگری تهی از قدرت اقتصادی و نظامی در منطقه و جهان تبدیل کند.
نظرات شما عزیزان:
موضوعات مرتبط: سیاسی
برچسبها: پاتوق پرتقالیکاخ سفیدبرجامسندوال استریت ژورنال
تاريخ : دو شنبه 23 دی 1396
| 20:42 | نویسنده : بانوی پرتقالی |